Written by 21:31 Moda, Teknoloji

Yapay Zeka ile Alışveriş

Yapay Zeka İle Alışveriş

Günümüzde internet ortamı üzerinden yaygın şekilde alış-veriş yapılmaktadır. Bu durum kişilerin kendi alışveriş tercihlerini yapay zeka tarafından kayıt edilmekte ve kişilerin alışveriş esnasında daha önce satın almış oldukları ürünlere benzer ürünleri internet alışveriş sitelerinde benzer ürün başlığı altında karşısına çıkartmaktadır. Bu durum müşteri hizmetleri, teknik uygulama, lojistik ve piyasa ürünlerinin satış fiyatının belirlenmesinde önemli rol oynamaktadır.

Kişiselleştirilmiş Ürün Yelpazesi

İnternet üzerinden çeşitli firmaların kurmuş oldukları e-ticaret web siteleri insanların ihtiyaç duydukları ürünleri daha uygun fiyata satın almaları, konfor içerisinde örneğin evinin rahatlığında alışveriş keyfini yaşaması sebebiyle sıklıkla tercih edilmektedir.

Yapay zeka bu anlamda kişiselleştirilmiş alış-veriş imkanı sunmaktadır. Örnek vermek gerekirse bir kişi ihtiyacı olduğu ürünü internet üzerinden satın alması halinde bir sonraki alışveriş zamanında aynı ürün veya benzer ürünleri kişiye özel indirim veya kampanyalar dahilinde sunabilmektedir.

Sanal Asistan Uygulaması

E-ticaret uygulamasının başlangıçtaki çıkış amacı internet üzerinden firmaların kendi şirket maliyetlerini düşürmek hem de daha geniş kitleye ulaşmak olmuştur. Bir firma organik olarak fiziksel bir mağaza açması kira, personel gideri reklam süreç maliyetleri oldukça yüksek olmasına rağmen e-ticaret uygulamasında kapsamlı web sitesi kurması çok daha rasyoneldir.

Yapay zeka uygulaması aynı zamanda hem firma hem de tercih eden müşteriler için bir sanal asistan görevi görmektedir. Müşteri ayağı için firmanın en fazla tercih edilen ürünler otomasyon ile öne çıkmakta ve firma daha çok tercih edilen ürünlerin tedariğini sağlamaktadır. Bu durumda firma maliyetlerini düşürmekte ve çok daha uygun fiyatlar ile kar marjını optimum seviyeye çıkartabilmektedir.

Sosyal Medya Araçlarının Yapay Zekaya Olan Etkisi

Günlük hayatta sürekli olarak kullanılan sosyal medya araçları kişilerin mail adresleri ve şifreleri vasıtasıyla alışveriş sitelerinde kullandıkları e maillerin aynı olması durumunda kişiye özel tercih ettiği ürün reklamları yapay zeka tarafında reklamları ön plana çıkmaktadır.

Bu bağlamda müşterilerin uygun fiyatla tercih ettiği ürünlere daha kolay ulaşma şansı söz konusu olmaktadır. Bu durum hem üretici firmalar hem de tüketicilerin lehine sonuçlanmakta ve ülke ekonomisinin canlanması ve ürünlerin piyasa değerlerinin yerinde olmasına yol açmaktadır.

(Visited 78 times, 1 visits today)
Close