Written by 12:26 Genel, Gezelim Öğrenelim

İstanbulda Kışın Gezilecek Tarihi Mekanlar

İstanbulda Kışın Gezilecek Tarihi Mekanlar

İstanbul’u her mevsim gezmek şüphesiz çok eğlencelidir. Genellikle sıcak yaz aylarında gezmeyi tercih eden kişiler için kış mevsiminde de gezilecek pek çok yer olduğunu söyleyebiliriz. Tarihi mekanların yanı sıra İstanbul’da mutlaka gezilmesi gereken farklı mekanlar da bulunmaktadır.

Beşiktaş, Ortaköy, Boğaz

İstanbul’un en çok tercih edilen ulaşım yollarından birisi de vapurlardır. Boğaz hattında çalışan vapurlara binmek yaz ayları kadar kış aylarında da çok keyifli olmaktadır. Anadolu yakasında olan kişiler için Kadıköy, Beşiktaş hattına binmek ve Beşiktaş’a gelene kadar İstanbul’da gezilecek yerler arasında Haydarpaşa garını, Dolmabahçe Sarayını ve Topkapı Sarayını görmek mümkündür. Beşiktaş’a indikten sonra kişiler Ortaköy Camii etrafında dolaşabilir daha sonra sahildeki kafelerin birinde kumpir yemeniz mümkündür.

Dolmabahçe Sarayı

İstanbul’da gezilecek tarihi yerler arasında şüphesiz akla ilk gelen yerlerden birisi de Dolmabahçe Sarayıdır. Osmanlı Döneminde yaptırılmış olan sarayın en önemli özelliği Cumhuriyet Döneminde Atatürk’ün İstanbul ziyaretlerinde ikametgah olarak kullanması ve Atatürk’ün bu sarayda vefat etmesidir. İstanbul tarihi yerler arasında bulunan Dolmabahçe Sarayı Osmanlı İmparatorluğunun son dönemlerinde saray yaşamını da göz önüne sermektedir.

Galata Kulesi

Taksim’de yer alan Galata Kulesi İstanbul’da gezilecek tarihi yerler ve mekanlar arasında bulunmaktadır. Turistlerin odak noktası haline gelmiş olan Galata Kulesi İstanbul’un önemli sembollerinden birisidir. Bu nedenle İstanbul’da gezinti yapan kişiler mutlaka Galata Kulesine çıkmalı ve İstanbul Boğazı ve Haliç manzarasını buradan izlemelidir.

Sultanahmet Camii ve Ayasofya Müzesi

İstanbul’da kış mevsiminde tarihi mekanları gezmeniz mümkündür. Sultanahmet Camii 1609 ile 1616 yılları arasında I. Ahmed tarafından İstanbul’daki tarihi yarımadada yaptırılmış bir camiidir. Cami mavi, beyaz ve yeşil renkli İznik çinileri ile bezendiği için ve yarım kubbeleri ve büyük kubbesinin içi mavi ağırlıklı olduğu için Avrupalılarca mavi camii olarak adlandırılır.

Ayasofya müzesi en sık ziyaret edilen tarihi yerlerden birisidir. Sanat ve mimarlık tarihi bakımından dünyanın en önde gelen anıtlarından olan Ayasofya Müzesi dünyanın 8. harikası olarak göterilir. Ayasofya Müzesi İmparator Justinianos tarafından yaptırılmıştır. Özellikle kış mevsiminde İstanbul’da gidip gezilmesi ve görülmesi gereken yerlerin başında yer almaktadır.

 

(Visited 9 times, 1 visits today)
Close