Written by 19:27 Genel, Teknoloji

Geleceğin Meslekleri Nelerdir

Geleceğin Meslekleri Nelerdir

Meslek arayışı içerisinde olan kişiler için birbirinden yenilikçi meslek grupları bulunmaktadır. Bu meslekler özellikle geleceğe dönük olan meslekler olarak bilinmektedir. Herkesin ilgi alanına yönelik farklı bir kariyer planı oluşturulmaktadır.

Çalışıp bir meslek edinmek isteyen kişiler için klasik bilinen mesleklerin yanı sıra daha çok dijital alanda meslekler geliştirilmiştir. Yapay zeka bu anlamda öne çıkan mesleklerden biridir. Robotik mühendisliği, elektronik, kontrol mekanizmaları ve 3D üretim mühendisliği zamanın ileriye dönük meslek çeşitleri olarak bilinmektedir.

Dijital Anlamda Yeni ve Geleceğe Yönelik Meslekler

Gelişen teknoloji ile beraber yeni bir meslek grubu oluşmuştur. Bunlar genel olarak web alanında ve dijital farklı hizmet kollarında çalışma gösteren mesleklerdir. 3D üretim mühendisliği en çok rağbet gören meslekler arasında yer almaktadır.

Özellikle tasarlanan her ürünün 3D formda basılması adına yapılan çalışmalar bu meslek tarafından ortaya çıkarılmaktadır. Protetip parçalar üzerinden geliştirilen bu protezler özellikle ürün tasarımı ve inceleme alanlarında taslak olarak uygulanmaktadır.

Mobil Uygulama Geliştirme Alanındaki Çalışan Meslekler

Mobil uygulama geliştirme son zamanların en büyük meslek çeşitlerinden biridir. Özellikle tam anlamıyla geleceğe yönelik bir meslek olması da çok fazla kişinin ilgisini çekmektedir. Mobil uygulama geliştirme ve mobil uygulama tasarlama gibi pek çok uzmana ihtiyaç duyulmaktadır. Farklı uygulama şekilleri ile mobil anlamda gelişim bu kişiler tarafından gerçekleşmektedir. Dijital uygulamaların tamamı bu sektörde çalışan uzmanlar tarafından hazırlanmaktadır.

Nanoteknoloji Mühendisliği İle Zamana Uyum Sağlama

Nanoteknoloji her alanda ihtiyaç duyulan meslek çeşitlerinden biridir. Atom ve moleküller üzerinde yapılan çalışmalar ile beraber geliştirilmiş bir teknoloji ağı olarak bilinmektedir. Yurtdışında pek çok üniversitede verilen nanoteknoloji mühendisliği eğitimleri ile hem tıp hem de teknoloji alanında faaliyet göstermek mümkündür.

Yatırım Alanındaki Geleceğe Dönük Meslek Çeşitleri

Yatırım alanında bankacılık ve finans bölümleri de yaygın olarak tercih edilen mesleklerdir. Özellikle Blockchain mesleği verilerin saklanmasını sağlayan ve bu şekilde her alanda yapılan yatırımları koruyan meslek gruplarından biridir. Özel şirketlerin ihtiyaç duyduğu mesleklerdendir. Hem sağlık hem de küresel anlamda ödeme türlerinin tamamını kapsayan bir alandır. Amaç veri tabanının korunmasıdır.

(Visited 631 times, 1 visits today)
Close