Written by 10:00 Alışveriş, Erkek Giyim, Genel, Takım Elbise

Casual Şıklık: Takım Elbiseyi Günlük Hayatta Nasıl Giyersiniz?

Genellikle iş toplantıları, resmi davetler ve özel günlerde tercih edilen takım elbiseler, günlük hayatımıza artık sıkça karışıyor. Drop detayı, kesimi, kumaşı ve yaka tasarımıyla özenle seçtiğimiz bu takım elbiseleri dolapta bekletmek yerine, günlük hayatımıza entegre ederek casual kombinlerimizin vazgeçilmez bir parçası haline getirebiliriz. Özellikle ülkemizde erkeklerin büyük bir kısmı takım elbiseyi günlük kullanımda tercih etmiyor ve bu konuda önyargılılar. Ancak takım elbisenin aslında rahat ve konfor sağlayabileceğini de keşfeden erkekler aksine takım elbiseden vazgeçemiyorlar. Takım elbiseyle günlük hayatta rahat edemeyeceğinizi mi düşünüyorsunuz? Eğer öyle düşünüyorsanız birazcık ön yargılı olabilirsiniz 🙂

1. Takım Elbise Seçiminizde Önceliğiniz Slim Fit ve Modern Fit Kesimler Olsun

Casual bir görünüm elde etmek için takım elbisenizin kesimi büyük bir önem taşır. Slim fit ve modern fit kesimler, vücuda tam oturarak daha rahat ve günlük bir görünüm sağlar. Rahat kesim takım elbiseler, günlük kullanıma uygun olmayabilir çünkü genellikle daha resmi bir hava yaratır. Bu yüzden vücut tipinize uygun, rahat ama şık bir takım elbise seçimiyle işe başlayın. Kalıp seçiminde drop tercihinin büyük önem taşıdığını lütfen unutmayın. Takım elbise satın alırken bedenin yanısıra drop ölçüsü tercihini nasıl yapacağınızı düşünüyorsanız bu yazımızdan ve şu yazımızdan drop ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.

slim fit takım elbise

2. Basic Tişörtlere Kurtarıcı Rolünü Verin 

Takım elbiseyi günlük hayatta kullanmanın en pratik yollarından biri, içine klasik bir gömlek yerine düz bir tişört giymektir. Beyaz veya siyah gibi nötr renklerdeki tişörtler, takım elbisenizin daha az resmi ve daha rahat görünmesini sağlar. Aynı zamanda tişörtle kombinlediğinizde, kravat takmanıza gerek kalmaz, bu da görünümünüzü daha sadeleştirir. Tişört seçiminde en önemli detay basic ve gerçekten yüksek kalite bir kumaştan olması.

takım elbise tişört kombini

 

3. Bitişi Sneaker ile Yapın

Kadınların sıkça tercih ettiği bir yöntem olan elbiseleri gündüz sneaker, gece topuklu ayakkabılarla kombinleme fikrinden ilham alarak, biz de takım elbiselerimizi sneaker ile tamamlayarak bu akımı erkekler arasında yaygınlaştırabiliriz. İddialı bir seçim olmasa da, başlangıç olarak beyaz veya siyah sneaker tercih edebilirsiniz.

takım elbise sneaker kombini

 

  1. Desenli ve Renkli Takım Elbiseler Tercih Edin

Günlük hayatta kullanmak için klasik siyah ya da lacivert yerine daha renkli veya desenli takım elbiseler tercih edebilirsiniz. Gri, kahverengi,bej  gibi nötr tonlardaki takım elbiseler, casual kombinler için idealdir. Ayrıca kareli, çizgili ya da dokulu kumaşlar da resmi havayı kırarak daha rahat bir stil sunar.

5. Kol Saati, Cep Mendillerimizi Dolaplarımızda Bırakıyoruz

Günlük şıklıkta aksesuar kullanımında minimal olmak önemlidir. Kol saati, ince bileklik ya da küçük bir cep mendili, takım elbisenizin günlük görünümünü tamamlayacak şık detaylardır. Fazla aksesuar kullanımı, takım elbisenizi yeniden resmi bir görünüme yaklaştırabilir, bu yüzden sade aksesuarlarla stilinizi dengeleyin.

6. Ceket ile Kanvas Pantolon, Pantolon ile Polo Kombinleyin

Takım elbiseyi casual bir şekilde kullanmanın bir diğer yolu da ceket ve pantolonu ayrı ayrı giymektir. Ceketi kot pantolon ya da kanvas gibi rahat pantolonlarla kombinleyerek şık bir casual stil elde edebilirsiniz. Aynı şekilde, takım elbise pantolonunu bir polo veya az önce bahsettiğimiz gibi basic bir tişört giyerek sade ve rahat bir görünüm oluşturabilirsiniz.

Stilinizi güçlendiren ve takım elbiselerinizi günlük kombinlerinizde daha fazla kullanmanıza olanak tanıyan bu önerilerle dolabınızı kolayca zenginleştirin.Unutmayın, takım elbisenizi günlük hayata uyarlamak için küçük değişiklikler büyük farklar yaratabilir.

Günlük şıklıkta rahatça kullanabileceğiniz takım elbiseler için YSF takım elbise koleksiyonunu ziyaret etmeyi unutmayın. 

 

(Visited 7 times, 1 visits today)
Close