Written by 10:30 Erkek Giyim, Takım Elbise

Takım Elbise Terimleri Sözlüğü: Yaka, Vatka, Punto ve Daha Fazlası

erkek blazer ceket kombinleri

Takım Elbiseleri Oluşturan Küçük Detaylar

Takım elbiseler, erkek giyim dünyasının klasik vazgeçilmezleridir. İş dünyasında, özel ve önemli her günde şık, resmi ve karizmatik bir hava katarak çoğu erkeğin kurtarıcısı rolündedir. 17. Asırda İngiliz Kraliyet Ailesi üyelerinin kullanımıyla ortaya çıkan ve sonraki süreçte önce resmi daha sonra da özel hayatlarımıza giren bu şıklığı ile göz kamaştıran takımları oluşturan, farklılaştıran bir takım aksesuar ve terimler vardır. Haydi birlikte bu terimlerin birkaçına göz atalım.

Çentik Takım Elbiselerin Ayırt Edici Küçük Detayı:

Takım elbiselerin yakasında yer alan o küçük katlama detayına verilen isimdir. Kimi zaman yuvarlak kimi zaman sivri ve bazen de ince ya da kalın olan bu detay, esasında takım elbisemizin karakterini yansıtan bir noktadır. Bu küçük detayın tercihi kişiye kalmış olup sivri detaylı olanlar daha ciddi bir hava katarken daha yuvarlak kesimli olanlar da daha yumuşak bir hava vererek küçük ve hoş farklılıklar sunmaktadır. Erkeklerin resmiyet gerektiren yerlerde ya da özel günlerde farklı çentik seçimli takım elbiseler tercih etmeleri bulundukları ortama uyum sağlamalarına yardımcı olur

Fleto Hem Estetik Hem Kullanışlı Cepler:

Takım elbiselerde hem kullanıma uygun hem de estetik cep detayları vardır. Bunlar takım elbiselerin dikkat çekici küçük detayları arasında yer alır. Fleto tipi, takım elbisenin aurasını belirler. Her takım elbisede kullanıma uygun, dekoratif ve gizli olmak üzere üç çeşit ve sayısı 4 – 6 arasında değişen fletolar vardır. Takım elbise ceketinin önünde bulunan fletolar bazen hoş ve uyumlu renklerde mendillerle bazen de küçük broş veya yaka çiçekleriyle süslenebilir. Aynı zamanda ceketlerin iç yüzünde bulunan fletolar takım elbiseyi kullanan insanlar için cüzdanlarını, kalem veya mendilleri gibi küçük eşyalarını saklayabilecekleri cep görevi görürler.

Kavadora ile Klapa Rahatlık ve Sihirli Bir Dokunuş Mucizesi:

Kavadora takım elbise ile kolun birleştiği ve çoğu zaman erkek giyim modasında takım elbiselerin rahatsız edici kısmı olarak bilinen ancak bazen bilinenin tam aksine doğru dikiş ile mükemmel rahatlık ve konfor sağlayan noktadır. Kavadora vatka kullanılan durumlarda ayrı kullanılmayan durumlarda ayrı dikiş stili ile rahat ve estetik bir görüntü sağlar. Klapa ise takım elbisenin yüz kısmını oluşturan önemli bir parçadır. Doğru genişlik ve açı ile dikildiği zaman kişinin yüzünü dengeleyen muazzam bir görüntü ortaya çıkar. Klapa takım elbisenin altın oran görevi gören bir terim olarak da bilinebilir.

 

Yaka Vatka, Geniş ve Dolgun Görünen Omuzlar İçin:

Erkek giyim modasının klasik, spor ve şık parçaları olan takım elbiselerin elbette ki erkeklere güçlü ve düzgün bir duruş sağlama görevi de vardır. Yaka ve vatkalar, takım elbiselere kattığı klasik auranın yanı sıra spor görünümü ile vücut ölçülerini belli eden geniş ve dik omuz görünümü veren takım elbise parçalarından biridir. Günümüz dünyasında artık kadın giyim modasına bile dahil olmuş olan bu yaka vatkalar erkek giyiminde takım elbiselerin ceketlerinde kullanılıyor iken kadın giyim modasında da bazen abiyelerde bazen de klasik ceketlerde kullanılmaktadır. Verdiği güçlü aura sayesinde kullananları gayet hoş gösteren bu vatkalar tercihe bağlı olarak bazen çıkarılabilirken bazen de ek olarak dikilebiliyor.

Drop Takım Elbisede Pantolon ve Ceket Arasındaki Ölçü Farkı:

Takım elbisenin erkek vücuduna tam olarak uyması ve hoş görünmesi için kullanılan bu ölçü farkını bilmek çoğu zaman kurtarıcıdır. standart ve atletik dışındaki vücut tiplerinin de takım elbiseyi rahatlıkla ve kusursuz bir görünümle taşıyabilmesi için drop ölçüsü kullanımı devreye girer. Üzerinizde kusursuz duracak bir takım elbise düşünüyorsanız drop ölçüsü tam olarak burada fevkalade bir deneyim sağlar. Drop ölçüleri vücut tipolojisine göre değişmektedir.

Yırtmaç hem Şıklık hem de Hareket Özgürlüğü Bir Arada:

Yırtmaç kullanılan takım elbiseler daha rahat hareket imkanı sağlar ve bu da bu takım elbiselerin en az dikimi, kumaşı, astarı, ölçüsü kadar önemli bir etkendir çünkü takım elbiseler şık, klasik veya spor olduğu kadar rahat da olmalıdır. Bu yüzdendir ki takım elbisede yırtmaç kullanımı da önemli ve değerlidir.

Takım elbisenin ruhunu oluşturan her bir terim ve özellikten bu kadar bahsettikten sonra bir kez daha nasıl bir giyim harikası olduğunu anlıyoruz. Önceki zamanlarda sadece klasik giyim olarak karşımıza çıkan takım elbiseler artık güncel hayatımızda daha casual bir hale gelmiş bulunmaktadır. Günümüzden önce renk skalası o kadar geniş olmayan takım elbiseler günümüzde rengarenk üretilmeye ve çeşitli aksesuarlarla süslenmeye başlanmıştır. İlk zamanlarda klasik kundura tarzı ayakkabılar ile kullanılan takım elbiseler artık takım elbiselerin altına şık, spor ayakkabılar ile de kombinleyerek tercih edilmeye başlandı. İçine gömlek giyilerek kullanılan takım elbise kültürüne şimdilerde tişörtler de eklendi. Yani aslında daha spor, daha casual ve hoş bir hava katılarak kullanımı gündelik hayata da uygun bir hale getirildi.

Takım elbisenizin detaylarını kişisel tercihlerinize göre belirleyip stilinizi üst seviyeye çekebilirsiniz. Bunu yaparken alışılmışın dışına çıkmaktan korkmayın, hiç beklemediğiniz ufak detaylar görünümüzü ve auranızı inanılmaz biçimde etkileyebilir. Siz de birbirinden şık ve yüksek işçilik kalitesine sahip YSF Giyim takım elbise koleksiyonuna göz atıp YSF ayrıcalıklarını deneyimleyebilirsiniz.

(Visited 8 times, 1 visits today)
Close