Written by 15:32 Genel, Teknoloji

Metaverse Nedir ?

Metaverse Nedir?

Kripto dünyasının en merak edilen teknolojisi Metaverse olarak bilinmektedir. Amacı sanal dünyayı ve gerçek dünyayı insanlar için bir araya getirmektir. İnternete bağlanabilen cihazlar ile 3D sanal dünyasında veya basit uygulamalarda bulunmak, bulunarak gerçek dünya da olduğu gibi alım satım gibi faaliyetleri gerçekleştirmeyi hedeflemektedir.

Bu tarz projelere gün geçtikçe ilgi alaka artmaktadır. Kripto borsasında son zamanlarda en çok kazandıran hisse olarak da bilinmektedir. Metaverse, oyunları ve platformları giderek gelişmekte ve daha çok kullanıcının dikkatini çekmektedir. 

Metaverse Açılımı

Meta ve universe İngilizce kelimeden türeterek zamanımızda metaverse kavramını almıştır. Türkçede anlam olarak sanal dünya ya da öte evren olarak da adlandırılır. İnsanların sanal gerçeklik gözlüğü ve fiber optik ağı kullanarak dijital bir alana erişmek amacıyla hedef olarak gösterilmektedir.

Gün geçtikçe teknolojiden bir şeyler öğrenmekteyiz. Sanal dünya projesiyle artık öte evrende alım satım işlemleri başlatılması hedefleniyor. 

Popüler Olan Metaverse Oyunları

Günümüzün en popüler metaverse oyunları oldukça fazladır. Ve gün geçtikçe gelişmeye, sayılarını çoğaltmaya devam etmektedir. En popüler oyunlar şu şekildedir;

Axie Infinity: Oyuncuların sahip olduğu blokchain içerikli bir savaş oyunudur. Pokemon çizgi filminden ilham alınarak tasarlanmıştır. AXS oyuncuların Axies olarak bilinen ve çeşitli şeyler alabilen token tabanlı yaratıklar toplamasına ve yükselterek savaşmasına daha sonra takas işlemi yapmasına olanak tanır. Oyna ve kazan modeline sahiptir. 

Alien Worlds: Metaverse defi tabanlı bir oyundur ve oynaması ücretsizdir. Madencilik yöntemi ile token kazanabileceğiniz ve kazandığınızda madencilikte NFT oyun kartı çıkarma şansı yakaladığınız bir oyundur.

The Sandbox: Pixowl şirketi tarafından oluşturulmuş bir oyundur. Geleneksel alışagelmiş oyunlardan oldukça uzak ve farklıdır. Oyuncuya su ve kum gibi çeşitli kaynakları vererek, toprak parçası üzerinde kendi evreninin, dünyasını oluşturma olanağı sunan metaverse oyunudur.

Metaverse İş Dünyasında İşe Yarar mı?

Metaverse sadece eğlence, oyun ve değişik alanlarda sınırlandırılmamalıdır. Sanal dünyası uçsuz bucaksız olduğu için, gerçek dünyada şirketlere çevrim içi çözümler bulmalarını sağlayabilir.

Robotik, yapay zeka ve sanal gerçeklik gibi daha fazlasını kullanan teknoloji uzmanları, insan bağını koparmadan fiziksel dünyayı aşarak, ileri gitmek için olağan üstü yenilikçi çözümler üretmekte ve bulmaktadır.

Metaverse sanal dünyasında yapılamayacak çok az dijital kategoriler kaldı. Onlarda yakın zamanda teknoloji ustaları tarafından sanal dünyaya geçecektir. İş dünyasına olumlu etkileri şu şekilde gerçekleşmektedir;

– İş toplantıları,

– İş birlikleri,

– Önemli projeler ve sunumlar,

Medya veya haberler için röportaj yapma özellikleriyle iş dünyasına oldukça avantaj sağlamaktadır.

Metaverse Nedir konusu hakkında daha detalı bilgi almak için iletişime geçebilirsiniz.

(Visited 52 times, 1 visits today)
Close